Brudklänningar - Hitta brudklänning till brölloppet

Så det är dags för dig att gifta dig? Ett oerhört stort grattis från oss, och hoppas att du och din make (eller maka för den delen) får många fina och mycket lyckliga år tillsammans!

Till brölloppet behöver du givetvis hitta en riktigt schysst brudklänning så att du blir exakt sådär sagolikt vacker som du antagligen har drömt om ända sedan du var mycket liten. Många drömde som små om att vara princessor och att gifta sig med sin drömprins, och det är ju denna drömmen som ska förverkerligas under denna dag.

Vilken färg ska brudklänningen ha?

En brudklänning tänker man sig förmodligen oftast är helt vit? Men nu är det faktiskt också accepterat att använda sig av en aning krämaktig brudklänning, denna brudklänning är ett urmärkt exempel på en aning krämfärgad sådan. Enligt Wikipedia finns det också en del brudklänningar som är färgade likt champagne och även klänningar med inslag utav både rött och till viss del även blått. Man skriver vidare att det även är vanligt att det i vissa fall förekommer rosa aktiga brudklänningar.

Brudklänningars historia

Det var redan på medeltiden vanligt att man använde sig av en speciell klänning när det vankades bröllop. I början utan 1800-talet blev vit klänning, eller nåja, vit klädsel, näst intill obligatoriskt vid giftemål i överklassens Europa. Den kristna kyrkan har också ett finger med i spelet när det gäller brudklänningens historia, och det handlade om att bruden skulle framstå som oskuldsfull när det var dags för bröllop.

Under bröllopet brukar bruden också bära en brudbukett med olika former av blommor, och under klänningen brukar man använda sig utan exklusiva, men traditionella, underkläder.

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)