Balklänningar - Letar du efter en balklänning?

Är det dags för dig att snart sluta nian, ta studenten eller någon annan form av examen och er skola har kanske anordnat en bal? Eller har ni fixat en bal av någon annan anledning kanske? I vilket fall så anar jag att du är ute och letar efter en balklänning?

En balklänning kan också användas vid många andra former av tillställningar än just en bal, man brukar även använda denna typ av klänningar när man firar någon högtid. Du kan säkert vara ganska kreativ och hitta massa andra tillfällen att använda din eller dina balklänningar vid om du bara försöker.

Vad är en balklänning?

Ett kännetecken för balklänningar är att de alltid saknar ärmar, de kan även vara helt axel lösa och även vara mycket urringade. Det är inte sällan kändisar i balklänningar brukar blir uthängda som "skandalobjekt" på Aftonbladet eller andra kvällstidningar om de råkar bära en klänning som är väldigt kraftigt urringad. Man kanske ska vara lite försiktig och inte ha större urringning än den goda smaken tillåter, för det är ju faktiskt inte ovanligt att det vistas barn och andra ungdomar som man är en förebild för på dessa tillställningar.

Som en klassisk accessoar till balklänningen brukar vara väldigt långa handskar, och det är också mycket vanligt att man har en väldigt stor plånbok, eller väska, kalla det vad ni vill.

När använder man balklänningar?

Varje år brukar man se studenter på väg till sina baler, otroligt fint utsmyckade med sina balklänningar och uppsatt frisyr så att nästan alla är lika vackra som princessor. I Kalmar brukar man hålla många studentbaler i det klassiska slottet Kalmar slott, det måste verkligen vara en dröm som går i uppfyllelse för de som får ha sin bal där. Ett stort medeltidsslott, med snyggt uppklädda tjejer i balklänningar och killar i kostymer, och det kryddat med oerhört mysig belysning. Kan du tänka dig något bättre tillfälle än detta att bära en balklänning i?

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)